De ETA (Estimated Time of Arrival) Terminal tool is een gratis tool die transparantie biedt over de aankomsttijd van een schip aan de terminal. Hij helpt je als verlader, expediteur of transportoperator om nog beter te plannen.

Wat doet het?

In de tool zie je wanneer schepen aan de terminals aankomen en vind je ook de cargo opening times terug. Zo is het gemakkelijker om je transport naar de haven beter te plannen en op het juiste moment containers aan te leveren.

 

Momenteel vind je ETA informatie voor de terminals van PSA, MPET en DPWorld. Er is een rechtstreekse link met de systemen van de terminals, waardoor de informatie precies en betrouwbaar is. Het is de bedoeling dat in de toekomst ook andere containerterminals aansluiten.

Waar vind je de tool?

NxtPort ontwikkelde de ETA Terminal tool in samenwerking met Port of Antwerp-Bruges. De tool is na registratie gratis raadpleegbaar op het datasharing platform van Port of Antwerp-Bruges. Momenteel gebruik je de toepassing gewoon via de website. De API voor integratie in eigen systemen is later dit jaar beschikbaar.

 

Het datasharing platform is een platform waar Port of Antwerp-Bruges en bedrijven uit de havengemeenschap data delen voor een vlotte begeleiding van logistieke stromen.

MPET Terminal Deurganckdok

Blijf op de hoogte

Automatisch op de hoogte blijven van alles wat reilt en zeilt in de haven? Schrijf dan in op één of meerdere van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt de laatste ontwikkelingen en events dan rechtstreeks in je mailbox.

Ontvang nieuws uit de haven
Would you like to be automatically informed about all the goings on in our port? Then subscribe to one or more of our newsletters. You will then receive the latest news and events in your mailbox.

Dit vind je misschien ook interessant