Aan de voet van het MAS in Antwerpen vind je Portopolis, een gratis interactief bezoekerscentrum. Hier ontdek je de Antwerpse haven in het hart van de stad. Zet een VR-bril op je neus en voel de haven tot leven komen tijdens een 360° tour. Wandel over de grote luchtfoto en ontdek alle speciale hotspots die de haven te bieden heeft. 

Deel deze pagina

Breng een interactief bezoek aan de haven

Portopolis biedt een gratisch programma aan voor jong en oud. Breng een virtueel bezoek aan de haven en leer op een interactieve manier ze ook in jouw leven een cruciale rol speelt.

 

Neem een tablet aan de ingang, volg de stroom en ga op ontdekking. Krijg je liever een persoonlijke uitleg? Geen probleem! We beantwoorden al je vragen en staan klaar met boeiende havenverhalen, pittige anekdotes en opzienbarende cijfers.

Spring spontaan binnen!

Plan je een bezoek aan Portopolis? Reserveren is niet nodig, maar neem even telefonisch contact met ons op. Zo ben je zeker dat Portopolis niet gereserveerd is voor een verjaardagsfeestje of schooluitstap.

 

Portopolis is open van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 17.00 uur.

In Portopolis leer je alles over de werking van de haven.
Ga op virtueel bezoek door de haven van Antwerpen en ontdek de alle activiteiten op een interactieve manier.

Interactief bezoekerscentrum Portopolis brengt de haven tot leven

Zet een VR bril op je neus en voel de haven tot leven komen tijdens een 360° tour. Wandel over de grote luchtfoto en ontdek alle speciale hotspots die de haven te beiden heeft. 

 

Zet je achter de knoppen en stuur een schip door een sluis, of speel de grote havenquiz. Ken jij alle antwoorden?

 

Na een boeiend bezoek ga je niet alleen naar huis met een vracht aan kennis, maar neem je ook een origineel havensouvenir mee.

 

Met je kinderen naar bezoekerscentrum Portopolis

De kinderen nemen een duik in de wereld van de haven, brengen zoveel mogelijk opdrachten tot een goed einde en gaan naar huis met een officieel havendiploma

Zo kan je op een interactieve manier de reis volgen die een banaan, een fietshelm of een auto aflegt door de haven. Breng jij alle producten naar het juiste magazijn?

 

Misschien wil je wel een groot schip aanmeren en volladen met containers. Of speuren naar fouten in een grote lading auto's? 

Neem een duik in de wereld van de haven, breng zoveel mogelijk opdrachten tot een goed einde en ga naar huis met een officieel havendiploma.

Vier je verjaardag in Portopolis

Is één van je kinderen binnenkort jarig? Nodig dan hun vriendjes uit en kom je verjaardag vieren met een spetterend feest in Portopolis! Tijdens een interactief spel komen de kinderen op een speelse manier in contact met de haven.

 

Onze kapitein en matroos staan klaar met een grote koffer vol verrassingen. Alle kinderen gaan naar huis met een havendiploma op zak. Ahoi!

Hoe kan je bij Portopolis je verjaardag vieren?

  • Voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar.
  • Op woensdag-, zaterdag- of zondagnamiddag van 13.30 tot 16.30 uur.
  • Minimum 6, maximum 10 kinderen.
  • €150 all-in (inclusief drankje & snack).
  • Eén volwassen begeleider moet aanwezig zijn.
  • Reserveer het verjaardagsfeest minstens twee weken op voorhand.
Reserveer je verjaardagsfeestje
Is een van je kinderen binnenkort jarig? Nodig dan hun vriendjes uit en kom je verjaardag vieren met een spetterend feest bij Portopolis! Tijdens een interactief en virtueel spel bezoeken je  kinderen op een speelse manier de ha

Kom met de klas naar Portopolis

Portopolis is dé plek om op een speelse en interactieve manier de haven te ontdekken. Dompel je klas onder in de boeiende wereld van de haven. We bieden een gratis programma van één uur aan voor zowel lagere als middelbare scholen.

 

Nog vragen ter plaatse? Onze hosts staan klaar voor een woordje uitleg.

Je bent welkom met je klas op donderdag en vrijdag voor een bezoek van een uur, maar ook andere momenten zijn bespreekbaar.

 

We bieden zowel een programma aan voor lagere en middelbare scholen. Reserveren is noodzakelijk, minstens twee weken op voorhand.

 

Reserveer je klasbezoek
Portopolis is dé plek om op een speelse en interactieve manier de haven te ontdekken.

Programma voor de lagere school

De rondleiding start beneden met een korte introductie aan de havenkaart. Daarna gaan we samen op virtuele ontdekking door de haven met tablet & VR-bril.

 

Vervolgens verhuizen we naar de eerste verdieping. Die is volledig ingericht met informatie en spelletjes op kindermaat. Aan de hand van een geïllustreerde wand ontdekt je klas de werking van de haven.

 

Boven kunnen je leerlingen hun havendiploma behalen door verschillende proeven uit te voeren. Zelf een container opstapelen? Check. Rijpe bananen controleren? Check. Portopolis garandeert je een leuke en leerrijke schooluitstap.

Programma middelbare school

Ook voor leeringen in het middelbaar onderwijs heeft Portopolis een interessant en educatief aanbod. Na een introductie aan de havenkaart verkennen je leerlingen zelfstandig de wereld van de haven met behulp van een tablet.

 

Met een quiz over duurzaamheid en innovatie en een virtuele rondleiding door de haven met een VR-bril geef je je leerlingen een realistische blik op de werking van onze economie. Een ideaal interactief verlengstuk op je lessen!

Contacteer ons

Aan de voet van het MAS in Antwerpen vind je Portopolis, een gratis interactief bezoekerscentrum. Hier ontdek je de Antwerpse haven in het hart van de stad.
Portopolis Antwerpen

Interactief bezoekerscentrum

Adres

Hanzestedenplaats 19
2000 Antwerpen

 

Open van dinsdag tot en met zondag: 9.00 uur tot 17.00 uur.

Gesloten op maandag.

Dit vind je misschien ook interessant

Meest gezocht