Onze haven

Maak kennis met wereldhaven Port of Antwerp-Bruges. De tweede grootste haven van Europa, motor van de circulaire economie en energietransitie. Port of Antwerp-Bruges bouwt mee aan een duurzame wereld met oog voor mens en milieu.

Maak kennis met wereldhaven Port of Antwerp-Bruges. De tweede grootste haven van Europa, motor van de circulaire economie en energietransitie. Port of Antwerp-Bruges bouwt mee aan een duurzame wereld.

Port of Antwerp-Bruges is een wereldhaven en de tweede grootste haven van Europa. Ze is het hart van de Belgische economie.©Dave Wels (FLYWEL)

Wereldhaven

Port of Antwerp-Bruges is de tweede grootste haven van Europa. Met verbindingen naar meer dan 800 bestemmingen verbindt ze het Europese continent met de rest van de wereld. Port of Antwerp-Bruges zorgt voor 72 600 directe jobs en voor maar liefst 20 miljard euro toegevoegde waarde.

Lees meer
Port of Antwerp-Bruges vormt met haar omgeving een onafscheidelijk ecosysteem. We streven daarom naar een duurzame toekomst met aandacht voor mens, milieu en klimaat.

Mens en milieu

Port of Antwerp-Bruges wil meer zijn dan een motor voor de Belgische economie. De haven en haar omgeving vormen een onafscheidelijk ecosysteem. We streven daarom naar een duurzame toekomst met aandacht voor mens en milieu.

Lees meer

Breng een bezoek aan Port of Antwerp-Bruges

Op eigen houtje of met een gids, alleen, met vrienden of met de kinderen... Er valt veel te zien en te beleven in Port of Antwerp-Bruges. Breng een bezoek aan Portopolis of het Havenhuis in Antwerpen. Vertrek op ontdekkingstocht door de haven of bezoek de ABC-toren in Zeebrugge.

Lees meer
Portopolis en het Havenhuis bezoeken bij Port of Antwerp-Bruges.©Bailleul Ontwerpbureau
Een vlot bereikbare haven met een veilige verkeersdoorstroming is van belang voor de mobiliteit. Daarnaast stimuleren we veilig en duurzaam woon-werkverkeer.

Vlot en veilig verkeer

Een vlot bereikbare haven met een veilige verkeersdoorstroming. Om dit te verwezenlijken zetten verschillende teams bij Port of Antwerp-Bruges zich dagelijks in. Er is niet enkel aandacht voor nautische aspecten. Naast het belang van de logistieke keten, is het stimuleren van duurzaam personenvervoer voor woon-werkverkeer prioritair. 

Lees meer
Binnenvaartschip

Klimaat en energietransitie

Klimaatneutraal zijn in het jaar 2050 én onze welvaart behouden. Dat is de klimaatmissie van Port of Antwerp-Bruges. Hoe? Door ervoor te zorgen dat hernieuwbare en circulaire energie en grondstoffen voorradig zijn voor de duurzame economie van de toekomst.

Lees meer

Statistische jaarcijfers van Port of Antwerp-Bruges voor het jaar 2023.

Statistisch jaarboek 2023

5/2/2024
Statistische jaarcijfers van Port of Antwerp-Bruges voor het jaar 2023.
Download
Ontdek Havenbedrijf Antwerpen-Brugge: een dynamische hub waar schepen, goederen en mensen elkaar ontmoeten.

Maak kennis met de haven

26/4/2024
Ontdek Havenbedrijf Antwerpen-Brugge: een dynamische hub waar schepen, goederen en mensen elkaar ontmoeten.
Download

Veelgestelde vragen

Dit vind je misschien ook interessant