2023-08-18

VTS binnenkort ook actief in sector Weel

Om de vlotte en veilige doorstroom van het verkeer tijdens de Oosterweelwerken te kunnen waarborgen, wordt VTS in sector Weel binnenkort uitgerold.

Oosterweelwerken

In het kader van de Oosterweelwerken worden twee kanaaltunnels aangelegd die de Scheldetunnel met de R1 in Merksem zullen verbinden. Die tunnels lopen onder een deel van het Amerikadok en dan verder onder het Albertkanaal.

 

Die werken zorgen voor hinder voor de scheepvaart, zo wordt slechts de helft van de breedte van het Albertkanaal beschikbaar voor binnenschepen.

VTS in sector Weel

Port of Antwerp-Bruges heeft een akkoord met Lantis om voor scheepvaartbegeleiding te zorgen in de werfomgeving. In nauwe samenwerking met alle betrokken stakeholders.

 

Daarom wordt Vessel Traffic Services binnenkort actief in sector Weel. Daarnaast zal VTS in 'Sector Waasland' tijdelijk op non-actief worden gezet. Enkel wanneer noodzakelijk, zal de sector terug geactiveerd worden. Dat gaat dan over gevaarlijke weersomstandigheden, speciale transporten, bijstand bij calamiteiten, etc.

Blijf op de hoogte

Automatisch op de hoogte blijven van alles wat reilt en zeilt in de haven? Schrijf dan in op één of meerdere van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt de laatste ontwikkelingen en events dan rechtstreeks in je mailbox.

Blijf op de hoogte van alles wat reilt en zeilt in de haven.

Dit vind je misschien ook interessant