2022-09-13

Antwerp XL is back, live and in-person

On the eve of Antwerp XL, the breakbulk exhibition that brings together maritime and logistics professionals from the sector, we speak with Annick Dekeyser, marketing advisor at Port of Antwerp-Bruges.

Share this page

Instant hit

"De eerste editie in 2019, was een instant hit. Dankzij het uitgebreide breakbulk ecosysteem rond Antwerpen, kon Easyfairs makkelijk 3000 relevante deelnemers verzamelen", zegt Annick Dekeyser. Veel bedrijven maakten van de gelegenheid gebruik om hun internationale klanten uit te nodigen. De beurs kreeg een award van de Association of Event Organisers (AEO) voor het beste lanceringsevenement van het jaar.

 

Helaas moesten de edities van 2020 en 2021 worden uitgesteld vanwege Corona. "In 2021 waren we er terug helemaal klaar voor, maar last minute kozen we ervoor om geen risico te nemen. De meeste stands waren al ontworpen en mensen hadden hun reis al geregeld. Dat was heel jammer, maar het beste voor ieders veiligheid", legt Annick uit.

Wat mag je verwachten

2022 heeft bewezen dat de sector ernaar uitkijkt om elkaar opnieuw te ontmoeten. De standboekingen van vandaag tonen een stijging van 40% in vergelijking met 2019. "De bezoekersregistraties zullen naar verwachting het magische aantal van 5000 bereiken, waaronder expediteurs, rederijen, verladers en logistieke bedrijven die actief zijn in breakbulk supply chains", legt Annick Dekeyser uit.

Binnenvaartschip met breakbulk staal.

Het evenement loopt over drie dagen, van 4 tot 6 oktober, met ruime mogelijkheden om te netwerken. Op het programma staan onder meer een havenrondleiding in Antwerpen, waarbij breakbulkfaciliteiten worden getoond, zoals Wijngaardnatie, een state-of-the-art terminal, en Deufol, een verpakkingsexpert van industriële lading. De conferentie die op de main deck plaatsvindt, brengt indrukwekkende namen uit de industrie bijeen.

Borrel

"Ik kijk vooral uit naar de after-drinks in 'den Engel' op de Grote Markt in Antwerpen. Het is weliswaar een klein café, maar het wordt druk bezocht en je krijgt er het laatste nieuws uit de sector te horen. Er is een klok die altijd 5 minuten voor middernacht aangeeft, dus je blijft in de goede stemming zonder je naar huis te haasten."

Stukgoederen hout

Exceptional cargo, outstanding care

Als grootste staalhaven van Europa heeft Port of Antwerp-Bruges een unieke expertise in breakbulk. Breakbulk verladers en expediteurs hebben een brede waaier aan terminals ter beschikking, zowel in Antwerpen als in Zeebrugge. Logistieke operatoren leveren toegevoegde waarde zoals afwerking, verpakking en inspectie van lading.

Lees meer over breakbulk

Most searched