NextGen District nodigt vernieuwers uit om hun visie tot leven te brengen. Om projecten te ontwerpen, ontwikkelen en uit te voeren die een echte verandering in gang zetten. Van lineair naar circulair. Van fabrieken naar netwerken. Van gebruiken naar hergebruiken. Iets voor jou?

Baanbreker. Vernieuwer. Jij bent aan zet.

Een schonere, groenere wereld voor ons allemaal. Dromen of doen? Jij bent aan zet. En je mag zelf de krijtlijnen mee bepalen. We hebben nood aan pioniers. Aan ondernemende vernieuwers die ons tonen dat we ons doel kunnen bereiken door de status quo uit te dagen en te vechten voor een duurzame wereld zonder klimaatverandering.

Sluit je aan bij een bruisend netwerk

Ontdek het NextGen District-netwerk. Een hotspot die bruist van nieuwe ideeën en creatief ondernemerschap. Een centrum voor logistieke diensten van wereldklasse, rustend op de sterke schouders van geschoolde arbeiders. Gelegen in hartje Europa, met uitstekende multimodale verbindingen. Jouw nieuwe uitvalbasis?

Neem contact op

Hotspot voor pioniers

NextGen District zal een aantal interessante spelers binnen de circulaire industrie huisvesten:

TripleHelix

Het TripleHelix project SurePUre is een pilootfabriek voor de recyclage van polyurethaanschuim en PET schaaltjes die omgezet worden in polyolen en amines. Die zuivere chemische stoffen kunnen dan opnieuw ingezet worden, onder meer bij de productie van nieuwe polyurethaan producten. De fabriek zal volledig circulair werken en in haar eigen energiebehoeftes voorzien.

 

TripleHelix' rol in de circulaire economie maakt van Port of Antwerp-Bruges een duurzame partner voor de toekomst.

Bolder Industries

Het gepatenteerde proces van Bolder Industries extraheert de chemische stoffen uit afgedankte autobanden voor hergebruik in rubber, plastic en petrochemische producten.

 

In dit terugwinningsproces wordt 98% van de materialen van de band gebruikt, terwijl 75% van de vaste stoffen en vloeistoffen hun weg terugvinden naar nieuwe banden, geproduceerde rubberproducten en kunststoffen.

Ekopak

Met het project Waterkracht zal Ekopak een vooruitstrevende waterfabriek installeren die het door Aquafin gezuiverde afvalwater van de inwoners van Antwerpen omzetten naar kwalitatief en duurzaam koelwater voor bedrijven in de haven.

 

Bij volle capaciteit zal de fabriek tot 3000 m³/u aan water kunnen produceren, zodat op jaarbasis minimum 20 miljard liter afvalwater kan worden hergebruikt.

PureCycle

PureCycle Technologies zal haar eerste polypropyleen recyclingfabriek in Europa bouwen in NextGen District. De nieuwe fabriek zal een jaarcapaciteit hebben van 59.000 ton (130 miljoen pond), met verdere uitbreidingsmogelijkheden aangezien het perceel van 14 hectare plaats biedt aan vier verwerkingslijnen met een totale capaciteit van ongeveer 240.000 ton (goed voor ongeveer 500 miljoen pond) per jaar.

 

PureCycle Technologies' rol in de circulaire economie maakt van Port of Antwerp-Bruges een duurzame partner voor de toekomst.

Integratie industriële en chemische cluster

NextGen District ligt in een industriële omgeving en vlakbij de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. Hierdoor is een wisselwerking mogelijk met bestaande bedrijven en leveranciers. Dit clusterversterkend effect biedt zowel nieuwe als bestaande bedrijven een competitief voordeel.

Contacteer onze experts

Dries Van Gheluwe

Business Development Advisor

Marijn Janssens

Accountmanager

Dit vind je misschien ook interessant